Dobro opremljeno vozilo – ključ uspješne intervencije

Vatrogasna djelatnost ne podrazumijeva samo gašenje požara nego i preventivne mjere zaštite od požara i eksplozija, spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom, pružanje tehničke pomoći u nezgodama i opasnim situacijama te obavljanje raznih poslova u ekološkim i drugim nesrećama. Uz to, vatrogasci sudjeluju u gradnji nasipa, prijevozu osoba i opreme u poplavljenim područjima, spašavanju osoba i životinja te ispumpavanju objekata.

Vatrogasci na području RH godišnje zabilježe oko 30 tisuća intervencija. Pritom je najviše tehničkih, u koje spadaju spašavanje osoba i imovine u prometnim nesrećama, nesrećama u industriji, urušavanju objekata, saniranje posljedica nevremena i sl.

Kako bi se što bolje pripremile za intervencije vatrogasne organizacije redovito provode uvježbavanje članstva. No, osim kadra koji je uvježban za odabir primjerene strategije, za uspješan ishod intervencije iznimno su važni oprema, tehnika i sredstva koja vatrogasci imaju na raspolaganju.

MV vozila nude velik izbor vatrogasnih vozila različite namjene: autocisterne, navalna, tehnička i šumska vozila. Obratite nam se s povjerenjem ako ste u potrazi za pouzdanim vozilom opremljenim za sve situacije.